HRKG banner 2018def

 

30/01/2018 - SAVE THE DATE: Haagse Rode Kruis Gala 2018

 

Het jaar 2018 is alweer enige weken oud, maar we willen u alsnog een heel mooi en een gezond 2018 toewensen! 

Wij konden terugkijken op een fantastische jubileumeditie, het 30e Haagse Rode Kruis Gala.  Mede dankzij uw bijdrage heeft Rode Kruis afdeling Den Haag veel inwoners in de regio kunnen helpen. Hiervoor zijn wij u zeer dankbaar! U bent al eerder te gast geweest op het Rode Kruis Gala aan Zee.  Wij hopen u natuurlijk ook dit jaar weer te mogen verwelkomen, het jaar waarin de Haagse afdeling 150 jaar bestaat.

Om u te inspireren geven we een korte impressie van het gala van 2017 via bijgaande link: HaagseRodeKruisGala

Bent u enthousiast geworden en ziet u uit naar ons volgende gala? Noteer dan zaterdag 10 november alvast in uw agenda! Meer informatie over het Haagse Rode Kruis gala 2018 volgt nog.

We zien er naar uit om u weer als gast te mogen verwelkomen!

Namens de Haagse Rode Kruis gala commissie, 

Met vriendelijke groet,

Desiree Curfs

Voorzitter Haagse Rode Kruis galacommissie

 

15/11/2017 - Het Haagse Rode Kruis Gala in de Telegraaf van 14/11

Telegraaf 14/11

 

15/11/2017 - Het Haagse Rode Kruis Gala in het AD van 14/11

 

14/11/2017 - Ook 30e editie gala een groot succes.

Ons jaarlijkse Haagse Rode Kruis Gala was zaterdagavond in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus een groot succes. De 30ste editie van dit gala leverde aanvankelijk ruim € 195.000 op, maar werd door een gulle gever uiteindelijk afgerond naar een mooi bedrag van € 200.000!

eindbedrag Haagse Rode Kruis Gala

 Foto: Peter Busscher

De ruim 300 gasten zijn getrakteerd op een betoverende en gedenkwaardige avond. Onder leiding van presentatoren Dennis Weening en Shelly Sterk konden de gasten genieten van een culinair diner met muzikaal entertainment van onder andere Mariska van Kolck en de Coronas.

Mariska van Kolck

 Foto: Peter Busscher

Met de woorden ‘er kan altijd een nul bij’ van de Haagse burgemeester Pauline Krikke, startte veilingmeester Philomeen van ‘t Hooft de veiling. Tijdens de veiling werd er onder meer geboden op een VIP experience voor de Volvo Ocean Race en een bezoek aan minister-president Mark Rutte. Het bieden liep elke keer op door de woorden ‘We doen het voor het Rode Kruis!’.

Pauline Krikke

 Foto: Peter Busscher

Het Rode Kruis afdeling Den Haag heeft deze geweldige opbrengst te danken heeft aan alle gasten, de donoren en sponsoren. Daarnaast werd de avond ondersteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers van de afdeling.

 

14/08/2017 - Veel animo voor 30ste Haagse Rode Kruis Gala

02/06/2017 - Foto's BBQ Haagse Rode Kruis Gala

De foto's van de BBQ in het Amrath Kurhaus hotel zijn te vinden op onze Facebookpagina via deze link

 

30/05/2017 - Een steentje bijdragen aan het Haagse Rode Kruis Gala

Afgelopen dinsdag 30 mei vond in het kader van het Haagse Rode Kruis benefietgala een prachtige BBQ in het 'Grand Hotel Amrâth Kurhaus' plaats. De dag startte in eerste instantie met onstuimig weer en de vraag was of het nog genoeg zou opklaren voor een gezellige samenkomst.

Dat was gelukkig zo; de zon begon te schijnen tijdens de binnenkomst van de special guest van de avond Mariska van Kolck. Mariska gaat een gewaardeerde rol spelen tijdens het 30e ‘Gala aan Zee’ op 11 november a.s. door middel van haar muzikale talenten en haar presentatiekwaliteiten. 

Mariska van der Kolk
Foto: Peter Busscher

Een 40-tal ondernemers genoten op het zonnige terras van het Kurhaus van een goedverzorgde BBQ met een lekker drankje, onder het toeziend oog van Marcel Bosman, de general manager van deze mooie galalocatie. Er hing een goede sfeer en men was het er unaniem over eens dat het Rode Kruis Gala Den Haag een gebeurtenis is waar men graag bij hoort.

Woordvoerder van het Rode Kruis Ronald Stoffer liet meerdere keren vallen hoe belangrijk het gala is voor de werkzaamheden van de Haagse afdeling van de bekende hulporganisatie. Ook werd benadrukt dat dit jaar een speciaal jaar is voor het gala. Niet alleen is het de 30e editie van het ‘Gala aan Zee’ en wordt het, feestelijk toepasselijk, op de 11e van de 11e gevierd, maar het gala vindt ook vlakbij de net voor het seizoen geopende EHBO-strandpost plaats waar EHBO-vrijwilligers de opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Het belang van basiskennis bij ongelukken onder zoveel mogelijk inwoners blijft een speerpunt waar het Rode Kruis zich hard voor maakt en dat van harte ondersteund wordt door de Rode Kruis Gala Commissie en galadeelnemers.

Inmiddels staat de verkoop van het aantal tafel op 15. Daarmee zijn we ongeveer op de helft van het aantal tafels van vorig jaar. Dit hopen we natuurlijk weer te overtreffen! Alle aanwezige ondernemers namen met genoegen een stapeltje galaflyers mee om uit te delen binnen eigen kring en op die manier het gala nog breder onder de aandacht te brengen. Kortom, de BBQ zorgde voor een mooi extra clubje ambassadeurs.

De ambitie om een steentje bij te dragen aan het bijzondere werk dat het Rode Kruis ver weg, maar zeker ook dichtbij, levert wordt algemeen erkend en gesteund. De commissie is vol vertrouwen dat ook dit jaar wederom een onvergetelijk Rode Kruis Gala gerealiseerd zal worden en kijkt met een goed gevoel terug op een mooie avond aan zee.

BBQ Haagse RodeKruis Gala
Foto: Peter Busscher

 

12/04/2017 - Haagse Rode Kruis Gala krijgt vervolg bij Grand Hotel Amrâth Kurhaus in 2017

Den Haag, 12 april 2017

De samenwerking voor het Haagse Rode Kruis ´Gala aan zee´ op 11 november 2017 is door de galacommissie en de voorzitter van het bestuur van het Rode Kruis Afdeling Den Haag beklonken tijdens een perspresentatie gisteren bij Mercedes-Benz Den Haag. Op deze locatie heeft Mercedes-Benz haar steun uitgesproken voor dit gala en de doelen van het Rode Kruis afdeling Den Haag. Grand Hotel Amrâth Kurhaus zal wederom de locatie zijn voor de 30ste editie van het Haagse Rode Kruis gala en ook dit jaar belooft het weer een bijzondere avond te worden met verrassend entertainment,een culinaire belevenis en unieke veilingitems.

Foto: Peter Busscher

Links: Adriaan van Ooijen (voorzitter bestuur Rode Kruis afdeling Den Haag) Rechts: Marcel Bosman (general manager Grand Hotel Amrâth Kurhaus) Foto: Peter Busscher

“Ik ben er trots op dat zoveel partijen zich al hebben verbonden aan dit gala. Samen met hen, de gasten, vrijwilligers van het Rode Kruis en vele andere mensen die zich belangeloos inzetten voor dit gala, maken we er een mooie avond van. Voor dit jubileumjaar rekenen we weer op vele gulle giften zodat we een mooie opbrengst kunnen realiseren voor de projecten van het Haagse Rode Kruis”, aldus voorzitter van de galacommissie Rens Vrolijk.

De tafelverkoop van het Haagse Rode Kruis ´Gala aan zee´ is nog maar net van start gegaan en er zijn al 12 tafels verkocht. Meer dan  40 organisaties hadden zich in 2016 gecommitteerd aan het gala, wat € 205.530,- ophaalde voor het project 'EHBO en sport'. Wederom een record voor het Haagse gala.

Rode Kruis afdeling Den Haag
Het Rode Kruis afdeling Den Haag verleent met 300 vrijwilligers eerste hulp, noodhulp en bevordert de zelfredzaamheid van de inwoners van Den Haag en omstreken.​ Vele vrijwilligers uit de regio staan klaar om te helpen gedurende het hele jaar tijdens 
bijvoorbeeld evenementen, met een bezoek bij mensen thuis of met een cursus EHBO. Omdat ze zo actief een steentje kunnen bijdragen. De opbrengst van het Haagse Rode Kruis ´Gala aan Zee´ wordt ingezet om het werk van het Rode Kruis te kunnen voortzetten en inwoners van Den Haag en omstreken praktisch te ondersteunen waar nodig.

Tafelsponsoring 
Haagse organisaties en ondernemers uit de regio, waaronder het Westland, dragen al 30 jaar hun steentje bij aan het werk van het Rode Kruis afdeling Den Haag door onder andere het afnemen van tafels. Tijdens het gala zal er wederom een open veiling, een loterij én een gesloten (stille) veiling plaatsvinden. De presentatie is dit jaar in handen van Dennis Weening en Shelly Sterk. 

Het Grand Hotel Amrâth Kurhaus is verheugd het gala weer te mogen verwelkomen. “De naam ‘Haagse Rode Kruis Gala aan zee´ benadrukt het unieke karakter van het gala in een stad aan zee. Ondernemers uit de regio die samenkomen in ons hotel met het mooiste uitzicht van Nederland. Wij zijn verheugd de samenwerking met het Rode Kruis afdeling Den Haag voort te zetten, ook met acties gedurende het jaar”, aldus Marcel Bosman, general manager Grand Hotel Amrâth Kurhaus.

 

17/03/2017 - Nieuw pand aan de Zilverstraat

Bij het Rode Kruis afdeling Den Haag zullen er dit jaar een aantal zichtbare veranderingen plaatsvinden, door deze verandering kunnen we o.a. onze EHBO academie realiseren. Zoals de meeste van u weten is hier de opbrengst van het gala in 2014 voor geoormerkt. We houden u op de hoogte. (U mag natuurlijk ook de Facebookpagina volgen van de Rode Kruis afdeling Den Haag)

 

19/12/2016 - Uitslag Loterij

Volg de link voor de uitslag van de loterij! Uitslag Loterij

 

22/11/2016 - Haagse Rode Kruis in AD Stad & Regio

AD 221116 HRKG

21/11/2016 - Haagse Rode Kruisgala  in het AD 

AD 211116 HKRG

 

20/11/2016 - Haagse Rode Kruis haalt € 205.530,- op met gala 2016

Gala website 11

Op 19 november is tijdens de 29e editie van het Haagse Rode Kruis gala in het 'Grand Hotel Amrâth Kurhaus' € 205.530 opgehaald voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede aan het thema EHBO & Sport. Hiermee kan het Rode Kruis Den Haag onder andere EHBO-cursussen aanbieden op Haagse sportclubs.

De inleiding van Inge Brakman, voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis over de missie en het belang van het Rode Kruis in de Haagse samenleving gaf aanleiding tot grote donaties voor het goede doel. Onder leiding van de veilingmeester van Christie’s, Arno Verkade, werden onder andere diverse kunstwerken, een voetbalclinic door John de Wolf en een half uurtje op de thee bij minister-president Mark Rutte geveild. Daarnaast droeg de verkoop van loten en donaties om een liedje te laten spelen door de spetterende slotact Crazy Piano’s ook bij aan de opbrengst.

Het opgehaalde bedrag wordt ingezet voor de EHBO & sport in Den Haag. De rode kruizen zijn welbekend op grote evenementen rondom Den Haag, maar de focus ligt dit jaar op de impuls bijvoorbeeld kleinschalige sportevenementen in Den Haag en Westland. Hier wordt vaak de hulp ingeroepen van ouders, maar veel hebben geen EHBO-diploma. Door EHBO-cursussen aan te bieden op Haagse sportclubs hoopt het Haagse Rode Kruis de drempel om een diploma te halen te verlagen.

De ruim 300 gasten werden welkom geheten door burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, en Sjaak van der Tak, burgemeester van het Westland. Leden van het Comité van Aanbeveling die zich hebben gecommitteerd aan het thema waren onder andere John De Wolf, Marcella Mesker en Erica Terpstra. De presentatie werd verzorgd door het duo Nicolette Krul en Fred Zuiderwijk, bekend van Omroep West.

Naast de gulle bijdragen van alle gasten, organisaties en bedrijven die deze avond aanwezig waren, werd de avond ondersteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers van het Haagse Rode Kruis. Het was een zeer geslaagde avond met een prachtige opbrengst voor het goede doel.

 

Foto: Peter Busscher. Van links naar rechts: Fred Zuiderwijk, Daphne Talbot (Rode Kruis), Adriaan van Ooijen (voorzitter Rode Kruis Den Haag), Desiree Curfs (galacommissie), Rens Vrolijk (voorzitter galacommissie), Ad Blokland (galacommissie), Inge Brakman (voorzitter Nederlandse Rode Kruis), Nicolette Krul. Meer foto’s op aanvraag.

 

04/11/2016 - DOT Quartet speelt tijdens gastenontvangst Gala

DOT Quartet gaat spelen tijdens de ontvangst op het gala. Opgegroeid met een klassieke achtergrond, begonnen de musici van DOT Quartet de mogelijkheden van een strijkkwartet in niet-klassieke muziek zoals jazz en wereldmuziek te onderzoeken. Ze componeren en produceren hun eigen muziek en zijn onder meer beïnvloed door grote jazz musici en ensembles zoals het Turtle Island Quartet, Pat Metheny, Duke Ellington en Cole Porter. Het resultaat is een nieuw geluid voor het strijkkwartet, gekenmerkt door improvisatie en frisheid in de uitvoering. Naast het spelen van eigen repertoire werkt DOT Quartet vaak samen met andere kunstenaars om iets nieuws te creëren zoals met saxofonist Alessandro Russo, experimentele fusion band Voodrish en rapper Monta (winnaar van de Music Matters Award 2015).

Dot Quartet Group photo 1 1800x1107

DOT Quartet bestaat uit de violisten Pablo Rodríguez, Chris Kosides, violist Yanna Pelser en cellist Iván Nogueira. De prominente en veelzijdige muzikanten ontmoetten elkaar voor het eerst in 2013 op het Codarts Conservatorium in Rotterdam. DOT Quartet was eerder ook te horen op 14 en 15 juni tijdens het Festival Classique in Scheveningen.

http://www.dotquartet.com/home/

 

04/11/2016 - Veiling Items 2016 zijn bekend

Verschillende veiling items, zoals een all-inclusive 4 gangen diner voor 44 personen (ja u leest het goed) en lunchen met Fred Teeven, maar ook kunstvoorwerpen en een HP Elite tablet computer. In de aanloop naar het gala worden er nog meer diensten en voorwerpen toegevoegd. Lees meer...

 

21/10/2016 - Rent A Bob, E-Drivers en Noordzee Services slaan handen ineen voor het Rode Kruis Gala.

10/08/2016 - NOS nieuwsbericht over EHBO en sport 

NOS Nieuwsbericht 10092016

Uitgebreide informatie op de landelijke website van het Rode Kruis. Link.

 

28/06/2016 - Het Haagse Rode Kruis Gala editie 2016 in AD Haagsche Courant

AD artikel 28 6 2016

Bron: AD Haagse editie 28 juni 2016

 

22/04/2016 - Overeenkomst met Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Adriaan van Ooijen, voorzitter Rode Kruis afdeling Den Haag (op de foto rechts) en Marcel Bosman, general manager van het Kurhaus tekenen in aanwezigheid van Rens Vrolijk, voorzitter van de Galacommissie (midden), op 22 april 2016 de overeenkomst om het gala in het Kurhaus te houden. Eveneens op de foto gala-ambassadeur Frits Huffnagel (uiterst links), gala-ambassadeur Rob Truijens, en leden van het Comité van Aanbeveling Martin van Pernis, Fréderique Hofstede en Sjaak van der Tak, galacommissieleden Desiree Curfs en Ad Blokland, galapresentator Fred Zuiderwijk, Daphne Talbot en Belinda Yeung van het Rode Kruis, projectmedewerker Kurhaus Heske Dam, Elly en Joany Vrolijk. 

Foto 2

Foto: Frank Jansen